als ik alleen maar krackers eet en bier en wijn drink, val ik dan af?

Ik ben aan het lijnen. Maar er zijn heel veel goede en slechte adviezen. Ik heb alles op elkaar afgewogen wat ik heb gelezen en ik kom er op uit dat alleen krackers eten, en daarnaast alleen water, wijn en bier drinken het beste helpt om af te vallen. Val je uberhaubt wel af als je alleen deze dingen doet of is dat een fabeltje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt hiermee afvallen, maar het is super ongezond! Als jij 2500 kcal per dag nodig hebt, en je krijgt 2000 kcal binnen aan drank en crackers, dan ga je afvallen. Maar je gaat heel erg honger houden, want je krijgt geen nutitige voedingsstoffen binnen, dus je livhaam blijft schreeuwen om eten. En het lijkt mij dat de alcohol extra hard aan gaat komen, omdat de crackers niet zo voedzaam zijn. Ik weet niet hoe je tot deze conclusie gekomen bent door wat je gelezen hebt, maar dit is niet de oplossing om af te vallen. Je gaat allemaal tekorten krijgen en het lijkt mij voor je lever ook niet zo goed. Gewoon ongeveer de schijf van 5 volgen werkt prima voor de meeste mensen (hoeveel ik zelf liever volle melkproducten en roomboter gebruik dan de halvarine die ze daar voorschrijven)

Nee, in elk geval niet op verstandige wijze. Een glas bier of wijnstaat gelijk aan een belegde boterham qua calorieën en dan zijn het ook nog eens lege calorieën, zeg maar suiker, anders gezegd, super ongezond. Met jouw manier van eten krijg je amper noodzakelijke voedingsstoffen binnen en al helemaal geen vitaminen en mineralen behalve zout in die crackers en suiker uit de drank ( en de crackers waar het ook verborgen in zit). Wil je echt verstandig afvallen, eet dan van alles de helft ( en niet smokkelen) en alle bier en wijn wordt helemaal weggelaten. Geen druppel, alcoholische dranken zijn zinloze caloriebommen. Dat je dus zou afvallen van jouw systeem is een fabeltje. Misschien dat het lichaam zich de eerst paar dagen aanpast met enig verlies in gewicht maar daarna houdt dat op. Je belast je lever heel erg en al met al is je plan uitermate onverstandig.

Zoals jij nu bezig bent is super ongezond en pleeg je roofbouw omdat je lichaam niet de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Crackers bestaan hoofdzakelijk uit moutsuiker en zijn loze calorieën. Bier en wijn bevatten ook alleen slechte suikers en de alcohol erin zijn vetalcoholen. Dit alles is super slecht voor je en i.p.v. afvallen kan je hier juist door aankomen. Je kunt om af te vallen beter een gezond voedingspatroon aanhouden met waarin de nodige gezonde vitamines, mineralen, vetten, eiwitten en complexe koolhydraten zitten. Schrap loze suikers en loze koolhydraten wat ook suikers zijn. Eet geen brood, aardappels, pasta, rijst. Paar keer per week complexe koolhydraten (brandstoffen), nodig voor je schildklier dus stofwisseling. Dit zijn o.a.: zoete aardappel, bruine rijst, bruine pasta, haver. Eet verder alleen groente, liefst rauw. voor de nodige eiwitten (bouwstoffen) eieren, vlees (3 x per week), kip, kalkoen, en vis. Begin de dag met een groene smoothy en een eiwitrijk ontbijt. Een gezond voedingspatroon, zeker om af te vallen is dus gebaseerd op weinig koolhydraten en andere verkeerde suikers en veel eiwitten. Succes!

Zoals hierboven ook al is verteld, doe je er verstandig aan alcohol te laten voor wat het is en te kiezen voor gezonde koolhydraatarme producten. Dit hoeft helemaal niet te betekenen dat je niet meer lekker kunt eten. Integendeel zelfs!

Bronnen:
http://www.paleodieetrecepten.net

Hoi SanHar, Eens met de eerdere reacties. Alcohol is heel erg ongezond En het levert je geen voedingsstoffen op. Als je te weinig calorieën binnenkrijgt val je af. Als je stopt met je dieet, zit het er binnen no-time weer aan. Zelf heb ik ooit het Sonja Bakkerdieet gevolgd. 6 kilo afgevallen. Toen gestopt en binnen dezelfde tijd 10 kilo aangekomen. Je oude eetgewoonten zijn dan niet veranderd. En dat zijn net degenen die zorgen dat je iets te zwaar bent. Als je daar niet mee om leert gaan, zul je altijd weer terug gaan naar je oude gewicht. Ik kan je aanraden om naar een diëtist te gaan die je kan helpen met het aanpassen van je eetpatroon, zodat je niet een kortdurend dieet volgt maar gezond leert eten en zo op gewicht blijft. Ik ben 12 kilo afgevallen (4 jaar geleden) en nog steeds op gewicht. Ik mag alles eten. Ik eet nu ook nog chips en nootjes. Ik heb het nu alleen beter onder controle. Als je veel alcohol binnenkrijgt, maar onvoldoende voedingsstoffen. Krijg je onvoldoende vitamines binnen. Dit kan heel schadelijk zijn. Hierdoor kun je zelfs hersenschade oplopen. Veel alcoholisten drinken zoveel dat ze onvoldoende eten. En dat kan leiden tot de ziekte van Korsakov (een dementie-achtige aandoening). Dat gebeurt niet binnen een week, maar toch. Bovendien werkt alcohol verslavend. Als je jezelf gaat aanleren om elke dag alcohol te drinken is de kans op een verslaving vrij groot. Niet doen dus. Succes verder!

Heel onverstandig. Crackers bieden alleen koolhydraten en geen gezonde vezels, vitaminen etc. Bier en wijn idem. Afvallen doe je door meer energie te verbruiken dan je inneemt. Dus gewoon gezond eten (fruit, groente, brood etc.), met mate, veel bewegen en een glas wijn of twee per dag is lekker en gezond. Daar zijn alle wetenschappers het wel over eens. Ik vind het niks maar probeer de voedselzandloper eens: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/voedselzandloper.aspx Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100