Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe komt peperkoek aan zijn zachte donkerbruine korst-laagje?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
2.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Gekochte peperkoek heeft een zachte korst. Die krijg je door de koek na het bakken niet op een rek te laten afkoelen, maar juist meteen in folie te wikkelen zodat het vocht terugslaat.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Hallo Gast168686,

Dit komt door de zogenaamde reactie van maillard.
Dat houd in dat de suikers gaan kleuren door verhitting en dus ook voor een krokant laagje zorgt.
De suikers gaan dus als het waren karamelliseren.
Dit zelfde proces vind ook plaats bij brood, koekjes en zelfs bij het bakken van vlees/vis waar de eiwitten van het product word omgezet in suikers.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding