Hoe maak je zelf vloeibare karamel?

Heeft iemand hier een recept voor of iets dergelijks?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Benodigdheden: 200 g witte basterdsuiker 125 ml slagroom Laat in een koekenpan met dikke bodem de suiker op zeer laag vuur langzaam smelten. Het belangrijkste: blijf geduldig! Roer gedurende het karameliseringsproces vooral niet in de pan. Neem, zodra de suiker volledig vloeibaar is geworden, de pan van het vuur. Naarmate de suiker verder karameliseert neemt de zoetkracht af.Laat de karamel niet te donker worden. Proef de karamel nooit met de vingers, die verbranden! Verwarm de slagroom. Zet de koekenpan met karamel terug op het vuur. Schenk de warme slagroom al roerend scheut voor scheut bij de karamel. Pas op voor het spatten.

Ik heb zelf een keer karamel gemaakt en dat deed ik door gewone suiker heel heet te verbranden, je zult dan zien dat het bruinkleurig wordt en voila je hebt karamel.. ik ben er zelf niet echt gek op maar het valt te proberen :) misschien even internet checken?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100