Weet iemand hoe ik kan voorkomen dat tapioca zo erg aankoekt?

Ik heb vandaag voor het eerst tapioca klaar gemaakt. Ik heb het water eerst laten koken en toen pas de tapioca erin gedaan.

Ik heb steeds geroerd en nadat alle balletjes doorzichtig waren heb ik het in de zeef gedaan...dat was geen succes. Het leek alsof er jelly pudding aan de buitenkant van de zeef zat.

Ook de bodem van de pan zat vol met aangekoekte tapioca. Uiteindelijk heb ik het maar in de vergiet gedaan flink afgespoeld met koud water en daarna met siroop gemengd en koud gezet. En de smaak is lekker. Dus voor morgen een lekker toetje :-)

Maar hoe voorkom ik die dikke koek in de pan...en hoe krijg ik die eruit? Heet water helpt niet. De structuur is van jelly alleen lost het niet op zoals jelly.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hallo heervoldemort Ik kook tapioca in melk in de magnetron. Zo nu en dan omroeren en koken totdat de kern bijna glazig is. Dan laat je de pap rustèn om na te garen. Zo wordt het precies goed en zonder aangekoekte pan :) ( overigens het recept kan je vinden op smulweb) Succes! Groet Jacqueline

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100