Als ik een soepbeen haal voor de hond,moet ik die dan ook eerst koken en waarom dan ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rauwe botten van jonge dieren(lam,kalf enz) en pluimvee kan je heel goed rauw geven, ook een rundermergpijp rauw is zelfs gezond. Let bij mergpijpen er wel op dat je je hond niet alleen laat tijdens knagen en zoek een passende maat pijpje bij je hond, soms kan er een hoektand klem gaan zitten intern en krijgt de hond deze niet meer los! Botten die gekookt, gerookt, gebakken zullen splinteren omdat ze veranderen van structuur. Deze botten zijn wel levensgevaarlijk: zij kunnen maag -en darmperforaties veroorzaken.

nee, verhitte botten splinteren makkelijk. beter geef je rauwe botten.

Ik zou het niet doen! Honden kunnenover het algemeen slecht tegen kokend water!

Beter kun je helemaal geen soepbeenderen geven aan de hond, omdat het kan splinteren en dan voor veel schade inwendig kan zorgen. Niet gekookte botten kunnen net zo goed splinteren als gekookte.

Wij hebben het jaren gedaan en hij vond het heerlijk. Waarom zou je hem eerst koken, vroeger gingen wilde honden toch ook gewoon rauw vlees eten?

koken is slim..je hond doet er wel even mee en gaat anders zo stinken in huis

Gewoon rauw geven. Ik heb een hond in het wild ook nog nooit achter een pannetje zien staan Alhoewel............:

Lekker rauw geven, dan kan hij uren zoet zijn om het merg er helemaal uit te knauwen. De voedingswaarde blijft dan ook optimaal. (ik zelf moet er niet aan denken ;-) )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100