Hoe kan ik net geslacht rundvlees het beste bewaren?

Wil voorkomen dat ik taai vlees zit te eten. Ik zit te denken om het eerst 2 dagen in de koelkast te laten besterven en dan in de vriezer te doen. Of gaat dit ten koste van de versheid? En kan ik het misschien beter meteen in de vriezer stoppen? Dit vlees komt niet van de slager en is dus echt nog niet bestorven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zal wel even iets meeeeeer geduld moeten hebben dan 2 dagen. Om je vlees op een deftige manier te laten besterven moet het minstens een week in de koeling hangen. Het is een beetje afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Minstens een week dus en als het kan 10 tot 12 dagen, daarna zou je een lekker bestorven stukje vlees moeten hebben. Invriezen moet gebeuren na het hangen en zeker niet direct invriezen want dan heb je achteraf problemen omdat je het bestervingsproces dan niet meer goed in de hand hebt. Succes met je koebeest en smakelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100