Welke gerechten kun je een dag van te voren maken, zodat je na een drukke werkdag toch een gezonde maaltijd hebt?

Zonder dat je een kleffe hap overhoudt...

Weet jij het antwoord?

/2500

Macaroni spagetti of iets dergelijks

Wat ik meestal een dag van te voren maak zijn wereldgerechtvan van Knorr. Deze zijn goed in de koelkast te bewaren en smaken de volgende dag nog net zo goed.

Stamppotten,(behalve andijvie stamp) deze zijn de 2de dag vaak lekkerder, net als nasi

Nagenoeg alle rijst en pastagerechte. Ze worden er lekkerder op als ze een dagje gestaan hebben, dan trekt de smaak van de kruiden er beter in.

Quiches Zuurkool Boerenkool

nasi boerenkool erwtensoep boemboe's Mihoen aardappelen / bruine bonen / spek (Even in de koekepan .. heerlijk)

Lasagne, en dan maak je er twee, de ene eet je op en de tweede doe je in de vriezer, als je die hebt natuurlijk.

Alles wel een beetje maar het beste is dat je macaroni niet in maganatron doet maar ff kook er over en dat je rijst ff wokt als het eten er al door heen zit Probeer zo min mogelijk de magnatron te gebruiken het kan dan op het gas iets langer duren maar het blijft lekkerder Tip heb je weinig tijd kook dan eerst water met water koken en doe in pan

Iets wat ik persoonlijk heel graag eet, is koude past met groenten e.d. Je kan het op voorhand klaarmaken en is niet veel werk! Je kookt gewoon de past, laat deze afkoelen. Daarna doe je er zelf bij wat je wilt, de groenten; komkommer, radijs, stukjes rauwe bloemkool, tomaat, .. en andere; ik doe het meestal met salami, maar dat kan ook met stukjes kaas, kipfilet, garnalen, ... Je kan er ook twee mixen, kaas en kipfilet ook heel lekker! Vergeet er ook geen vinaigrette bij te doen! (: Smakelijk !

Pasta's, rijstgerechten, bamigerechten. Ook al die makkelijke maaltijden zoals wereldgerechten ...

Gehakt schotel nodig gehakt aardappels gelijke hoeveelheid uien knoflook pot /worteltjes doperwtjes. aardappels koken en afkoelen gehakt kruiden en bruin bakken samen met uien/knoflook dan alles doorstampen en in een ovenschaal doen boven op klontjes boter als je wilt eten de schaal in de voorverwarmde oven plaatsen, en goudbruin bakken.

Bronnen:
zelf

Chili con carne Preischotel

Lasagna's en andere ovengerechten, kan je ook erg goed invriezen!

Ik zou zeker voor een pasta gerecht gaan.. wij maken ze ook hier in huis, en ik vind ze de dag later vaak nog veel lekkerder... dan zijn alle kruiden enzo lekker ingetrokken.. yam yam.... als ik er zo over praat krijg ik er al zin in.. wat heb je gevraagd!!! :D

Een lekkere ovenschotel is een dag later goed op te warmen en smaakt voortreffelijk,of een stoofschotel die is een dag later altijd nog lekkerder dan op de dag dat het bereid is. Spaghetti saus is een dag later ook goed op te warmen en dan hoeft je alleen de pasta nog maar te koken.Beetje rauwkost erbij en klaar is je gezonde maaltijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100