kun je de vulling van een rijstevlaai ook in een vormpje met bladerdeeg doen?

heb een rijstevlaai gebakken en nog een behoorlijke hoeveelheid vulling over.
heb echter alleen nog maar bladerdeeg in huis. als ik deze in kleine vormpjes doe en de vulling erop, wordt dat dan iets lekkers?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je toch die vulling al hebt, zou ik het gewoon proberen met 1 of 2 Als de vulling al gaar is, kun je beter de bladerdeeg bakken zonder vulling en die er later indoen. En dan niet te lang voor het eten vullen

Je kan bladerdeeg gebruiken op voorwaarde dat je dat eerst "blind" bakt. Blind bakken wil zeggen eerst je bladerdeeg in je taartvorm doen een bakpapiertje inleggen en opvullen met spliterwten of als je dat niet hebt met droge bonen (da's de oude manier), tegenwoordig zijn er wel tal van alternatieven te koop die gemaakt zijn van glas of keramiek. Als je deeg gebakken is de erwten of andere dingen verwijderen. Na het bakken van je bladerdeeg moet je dan even een fijn laagje abrikozen- of andere confituur in je bladerdeeg doen, wat je lekker vindt, en dan kan je de vulling erin doen. Het geheel afbakken en je hebt een lekkere rijsttaart. De reden voor het laagje confituur (of gelei) is een barrière te vormen voor het vocht van je vulling zodat je bladerdeeg niet klef wordt. Smakelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100