Als je croisants gaat bakken bestrijk je dan met geklutst ei of alleen het wit of juist het geel?

bijvoorbeeld danarolles, voordat ze in de oven gaan even met een kwastje eigeel, eiwit, of geklutst ei erover strijken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alleen met eigeel. Dit staat overigens gewoon ook op de verpakking van bv de door jou genoemde Danerolles

Een geklutst ei gaat prima, als je alleen een dooier hebt, doe er dan een klein beetje water bij, dan strijkt het beter.

Niet alleen eiwit, beide anderen kunnen wel. Ook wordt voor het bestrijken wel koffiemelk gebruikt.

Ik gebruik zelden een ei (je kunt gewoon een heel geklutst ei gebruiken), een beetje melk werkt net zo goed. En als ik heel eerlijk ben, dan is niets erop strijken nog beter, Want ik merk dat het sneller donkerder/bijna verbrand wordt als ik er iets op doe. Dus mijn advies: strijk er niets op, voor de smaak hoef je het in ieder geval niet te doen!

Ik gebruik zelf altijd water om een mooi korstje te krijgen. Dat doe ik trouwens bij al het afbakbrood.

Je kunt je croissant het beste bestrijken met een losgeklopte eierdooier

een heel ei, losgeklopt met een scheutje water. gr. Klein50

Je kunt danarolles het beste bestrijken met een losgeklopt ei met wat melk.

Of het met eigeel is of met een beetje water of melk , het weegt niet op tegen een AUTHENTIEKE CROISSANT van bij de Boulanger in Frankrijk die varkensvet gebruiken en heel lichte crokante deeg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100