bruine appels gebruiken?

nu benik appels aan te schillen voor een appeltaart maar ondertussen zijn de 1e paar geschilde compleet bruin geworden
kan ik die nog wel gebruiken? (of zien ze er nu alleen minder aantrekkelijk uit en maakt het verder niet uit)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Appels worden heel snel bruin. Dat geeft niet en daar kan je nog prima mee koken/bakken of gewoon eten. Ik heb zelfs wel een poosje gehad dat ik de appel moest raspen en even moest laten staan voor ik 'm mocht eten, omdat bruine appel (op dat moment) beter voor me was omdat het wat zachter was. Het is puur de kleur, zodra de schil eraf gaat gaat dit gewoon snel (ook bij peren en avocado's is dit het geval bijvoorbeeld). Niets mis mee. Mocht je het willen gebruiken bij een gerecht dat er ook mooi moet uitzien kan je er iets zuurs overheen sprenkelen, citroensap of limoensap werkt hierbij heel goed tegen het bruiner worden. Ook dit geldt ook voor avocado's en peren. Succes! Toegevoegd na 3 minuten: In de bron nog waardevolle toevoegingen voor als je gesneden appel ergens mee naar toe moet nemen en niet wilt dat het onderweg bruin wordt: een paar minuten weken in zout water, water met zuur of 7up of sprite (ook daar zit citroenzuur in). Toegevoegd na 7 minuten: Overigens kan het bruine ook zorgen voor een wat zoetere smaak. Dus het is niet alleen niet erg, maar ook nog eens positief ;) Zie bron 2.

Bronnen:
http://ikbespaargeld.weebly.com/hoe-voorko...
http://www.babybrabbel.nl/forums/eten-drin...

Dat maakt niet uit, is normaal en kan geen kwaad. Wat je kan doen is ze in de koelkast leggen, maar ze zo laten liggen kan ook. (niet langer dan een anderhalf uur)

Het bruin worden doet zoals hier al eerder gezegd is niets af aan de smaak, het ziet er alleen een beetje minder aantrekkelijk uit. Je kan je appels gerust nog gebruiken om taart enz. mee te maken. Als je wil voorkomen dat je appels verkleuren kan je wel het volgende doen: Je schilt je appel haalt het klokhuis eruit en lag dan de partjes appel direct in wat water met citroensap. Op deze manier blijven je appels mooi blank tot ze allemaal geschild zijn. Ik heb verleden week op deze wijze ongeveer 8 kg appels behandeld om appelmoes van te maken en de eerste appels waren nog steeds niet verkleurd tegen dat de laatste geschild waren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100