Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe krijg ik een plat saucijzenbroodje?

Wij zijn gek of saucijzenbroodjes. Ik probeer ze te maken mbv diepvries bladerdeegplakken. Probleem is dat de broodjes zowat rond uit de oven komen. Hoe krijg ik ze in de vorm zoals ze in de winkel liggen?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
1.4K
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
In het bladerdeeg gaatjes prikken met een vork dan zet het niet zo uit.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Wat je ook zou kunnen proberen is aardig wat gaatjes prikken in het bladerdeeg met een vork. Dan zou de lucht wat meer kunnen ontsnappen waardoor de broodjes niet zo bol zouden moeten worden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dat heb ik ook al eens gelezen, maar dan mag je er geen ei meer op smeren anders gaan de gaatjes dicht

Andere antwoorden (1)

Ik heb het zelf ook een tijd gedaan: saucijzenbroodjes maken ~ inderdaad met plakjes diepvries bladerdeeg.
De mijne maakte ik in driehoeksvorm - de punten bij elkaar vouwen, zo worden ook eigen gemaakte zoete traktaties met appel + kaneel + suiker gevormd, misschien om jouw probleem te voorkomen.

Antwoord:
De oplossing lijkt simpeler dan gedacht.
Leg de saucijzenbroodjes in de oven met een bakvorm er BOVENOP, net zoals casinobrood in een broodBUS gebakken wordt met een platte deksel zodat het brood vierkant blijft en niet gaat rijzen, hetzelfde idee dus.

Tip: Vergeet echter niet om de laatste ca. 5 minuten de bakvorm ervan af te halen, zodat de bovenkant ook bruin wordt. Ook dan pas de bovenkant met ei bestrijken voor een mooi resultaat.

Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding