Hoe krijg ik een plat saucijzenbroodje?

Wij zijn gek of saucijzenbroodjes. Ik probeer ze te maken mbv diepvries bladerdeegplakken. Probleem is dat de broodjes zowat rond uit de oven komen. Hoe krijg ik ze in de vorm zoals ze in de winkel liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je ook zou kunnen proberen is aardig wat gaatjes prikken in het bladerdeeg met een vork. Dan zou de lucht wat meer kunnen ontsnappen waardoor de broodjes niet zo bol zouden moeten worden.

Ik heb het zelf ook een tijd gedaan: saucijzenbroodjes maken ~ inderdaad met plakjes diepvries bladerdeeg. De mijne maakte ik in driehoeksvorm - de punten bij elkaar vouwen, zo worden ook eigen gemaakte zoete traktaties met appel + kaneel + suiker gevormd, misschien om jouw probleem te voorkomen. Antwoord: De oplossing lijkt simpeler dan gedacht. Leg de saucijzenbroodjes in de oven met een bakvorm er BOVENOP, net zoals casinobrood in een broodBUS gebakken wordt met een platte deksel zodat het brood vierkant blijft en niet gaat rijzen, hetzelfde idee dus. Tip: Vergeet echter niet om de laatste ca. 5 minuten de bakvorm ervan af te halen, zodat de bovenkant ook bruin wordt. Ook dan pas de bovenkant met ei bestrijken voor een mooi resultaat. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100