Hoe kan ik drie grote pannen stamppot warm houden?

Ik maak binnenkort drie grote pannen met stamppot klaar (Zuurkool, boerenkool en andijvie) Ik beschik slechts over 4 gaspitten en kan niet alles tegelijk klaar hebben.

Daarnaast bereidt ik nog 2 soorten vlees welke ook elk een gaspit in nemen.
Wat is de juiste manier van werken en hoe houdt ik het eten warm?

Weet jij het antwoord?

/2500

zet ze op een rechaud, dit is een warmhoudplaat of rekje op stroom of verwarmd door een waxinelichtje, in de link zie je wat ik bedoel, maar er zijn wel goedkopere versies te koop, kijk eens bij de kringloop.

Bronnen:
http://www.blokker.nl/webapp/wcs/stores/se...

Ik zou ze "au bain marie" zetten, dit is wel afhankelijk van het aantal pannen dat je hebt. Laat in drie pannen het water tot net onder het kookpunt komen en draai het gas laag zodat het op deze temperatuur blijft. Zet dan in elke pan een kleinere pan met stamppot, afgedekt met een laag vershoudfolie. De pan moet erin hangen en dus niet de bodem van de andere pan raken Zo wordt/blijft de stampport warm zonder uit te drogen of aan te koeken. Het vlees zou ik om en om kort aanbakken in één pan en rustig afgaren in een niet al te hete oven.

Doe het op de goede manier uit de tijd dat er geen moderne middelen waren : In een hooikist [een stevige houten kist] ~~ je kunt eerst hooi onderin leggen en vervolgens [oude wollen] warme dekens waarin je de pannen neerzet en hierna toedekt met nog meer warme dekens. Een oud dekbed is hierbij een prima aanvulling, ook een slaapzak werkt goed. Bij gebrek aan een hooikist, kun je ook op je bed een harde ondergrond [plank?] leggen en daarop de dekens [wel meer zonder de kist] en de pannen daar op zetten, toedekken met wollen dekens en ik zou voor het idee tussen bed en/of dekens en pannen schone lakens leggen [beetje frisser idee]. Deze oude hooikist manier is een manier om op een fornuis met slechts 4 pitten toch meerdere warme gerechten te kunnen bereiden, maar zeker ook om de pannen warm te houden. De kokende pannen werden zo weggezet en konden ook nog langer garen door het warm houden. Toegevoegd na 1 minuut: Nog een voordeel: het eten brandt niet aan!

Bronnen:
http://nl.scoutwiki.org/Hooikist

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100