Hoe komt het dat mosselen open gaan in warm water?

En sommige mosselen dan weer niet. En waarom mag je die dichte mosselen niet eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door de hitte,ze gaan dood en dan opent automatisch de schelp. Dichte mosselen Mosselen die na het koken dicht blijven, kun je meestal gewoon eten. Deze mosselen hebben een sterkere sluitspier, waardoor de schelp stevig dicht blijft. Open dichte mosselen voorzichtig met een mesje. Meestal bevatten deze mosselen prima vlees, maar heel af en toe gaat het om een slikmossel, een mossel die zich heeft volgezogen met zand.

Bronnen:
http://www.mosselen.nl/nl/kopen-koken-en-b...

Het is een misverstand dat je een gesloten mossen niet mag opeten, open de schelp gewoon met een mes. Het kan dat er zand in de mossel zit, open deze daarom niet boven je bord of mosselpot en inspecteer ze even voor je ze opeet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100