Kan ik dit recept ook voor grote groepen maken?

Met het thema 'Frankrijk' moet ik een maaltijd voorbereiden. Als voorgerecht lijkt dit me een mooi recept:
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/668552/persillade-van-ham-met-mosterdsaus?course=voorgerecht&cuisine=Frans&lp_pageSize=58

Maar het is voor een groep van rond de 50 personen. Kan ik dit recept maken in cakeblikken en dan in plakken snijden, of leent dit zich hier niet zo goed voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan dit recept perfect maken voor zelfs 100 personen. Ik heb al aspics gemaakt voor 250 personen zonder enig probleem. Het enige wat je moet doen is de hoeveelheid gelatineblaadjes aanpassen. Voor een grote aspic die gesneden moet worden moet je op 16 blaadjes van 2 gram per liter bouillon rekenen. Voor de rest kan je het recept behouden zoals het is, mits het te vermenigvuldigen natuurlijk :-) Wil je echt niets veranderen aan het recept kan je het in plastic bekertjes gieten om te laten opstijven zodoende heb je direct 1 persoons porties. Toegevoegd na 2 minuten: Nog even vermelden dat je wel iets meer dan "een paar" ijsblokjes zal nodig hebben. Toegevoegd na 1 dag: Nog een snelle tip: De vormpjes enkele seconden in heet water dopen en de aspics komen er zo uit. Smakelijk.

Dat zou wel gaan, ik denk dat er in een cakeblik ongeveer 20 eenpersoonsgerechtjes gaan, dus dan zou je de ingrediënten met 5 moeten vermenigvuldigen per blik. Hou er ook rekening mee dat het gerecht langer af moet koelen en langer op zal moeten stijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100