Één voorverpakte gerookte makreel uit de supermarkt. 300 gram. Voor hoeveel personen is die bedoeld?

Ik wil 'm in de pan braden. Heeft iemand nog goede tips voor bereiding en de aankleding en het extra op smaak brengen van de vis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een gerookte makreel is al klaar om gegeten te worden. Braden is dus nergens voor nodig. Eigenlijk is het koud 't lekkerst, maar dat is mijn persoonlijke smaak. Voor 4 personen kan je dit rekenen, indien het filet betreft. Maar moet je er nog kop en vel van afhalen, dan wordt het voor 3 personen. Aankleding: wat peper en paprikapoeder erover strooien. Een schijfje citroen ernaast leggen, en eventueel een takje dille. Of remouladesaus erbij presenteren.

Het is natuurlijk van bepaalde zaken afhankelijk. Zijn het grote eters (denk dan aan 2 personen) of kleine eters (denk aan 3). Is het voor een gezin met 2 (kleinere) kinderen dan kan het zelfs voor 4 genoeg zijn.) Maar wat eer je er nog bij? Veel verschillende gerechten of minimaal. Allemaal zaken die het voor meer of minder personen geschikt kunnen maken

>Allereerst: een gerookte makreel is al bereid, dus niet meer braden. wel in de pan, maar op een andere manier, zie onder. >Een voorverpakte gerookte makreel uit de winkel is prima te eten als je maar op de datum let, bij voorkeur vis op de markt of bij een goede viswinkel kopen. Antwoord Voor hoeveel personen is afhankelijk HOE je hem wilt eten. Kies je op brood, kun je wel met 2 personen goed van eten, schaal sla er bij. Kies je als warme maaltijd, kun je makkelijk met 4 personen goed van eten. >>>Broodmaaltijd>>>Wij zijn gewend om gerookte makreel schoon te maken [kop/staart, graten en vel er af halen en weggooien] op kamertemperatuur te laten komen en vervolgens op een boterham op te eten, soms snijd ik dunne uienringen en leg die op de boterham met makreel, erg lekker. [zwarte peper en zou niet vergeten] >>>Warme maaltijd>>>Mijn [Hindoestaanse] vriendin is gewend om hem [schoongemaakt] in de pan te gooien en met gebakken uien/ tomaten en knoflook OP TE WARMEN [niet bakken/braden/grillen...is niet meer nodig, is al gerookt] op te warmen en met rijst en groente als warme maaltijd te eten. [zwarte peper en zout niet vergeten]. Eet smakelijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100