Kun je knoflook van te voren persen/snijden?

Ik heb er een hekel aan om als ik met een gerecht bezig ben, een teentje te snijden. Liever pers of snij ik een paar teentjes tegelijk en houd ze in een doosje in de koelkast. Kan dat? En zo ja, hoe lang zou dat goed blijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

u kunt geperste/gesneden knoflook goed afgesloten in de diepvries bewaren. u kunt ook geperste knoflook vermengen met de olie die u normaal gebruikt en dat mengsel gebruiken als u kookt/bakt. in de koelkast bewaren kan ook maar dan zal de knoflook snel in smaak en kwaliteit achteruitgaan.dan blijft dat hooguit 2dagen goed.

In de koelkast, mits je het goed verpakt, een dag of drie. Maar je kunt het ook invriezen en dan bevroren gebruiken, pers of snipper je veel knoflook in 1 keer en heb je voldoende voor de komende keren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100