dit zijn ongeveer de kruiden in droge vorm wat de slager gebruikt alleen hij maakt het wel in grote hoeveelheden
2 sneetjes witbrood,
3 eetlepels melk
1 ei,
0,5 theelepel zout en peper
mespunt nootmuskaat,
2 eetlepels peterselie
500 g half-om-half gehakt of rundergehakt
0,5 theelepel paprikapoeder,
van brood korstjes afsnijden. Brood op bord leggen en de melk er over sprenkelen.
je kan ook zakjes gehakt kruiden gebruiken ,naar smaak zoals griekse of indonesie en italiaanse
wat je zelf het lekkerste vindt maar je kan er ook andere ingredienten zoals deze
er bij doen ,maakt ze net iets lekkerder
1 sjalotje, Sjalotje pellen en fijnsnipperen.2 teentjes knoflook als je dat lekker vindt fijn snipperen
en door het gehakt doen met 2 eetlepels gehakte peterselie
Brood uitknijpen ei, sjalot, zout, nootmuskaat, paprikapoeder, en peterselie door gehakt mengen.
Knoflook pellen en boven gehakt uitpersen.
Zout en peper naar smaak.
ales goed mengen en zet het een half uurtje in de koelkast zodat de smaken goed doortrekken
meng het dan nogmaals en dan de balletjes vormen in de grote die je wilt
Gehakt in ca 5 min. rondom bruin bakken in olijf olie
Laat dit nog 5 minuten smoren tot ze gaar zijn
koud heel lekker maar warm ook