Vanaf hoeveel bakbeurten moet men de frituurolie vervangen?

Hallo,

ik heb een mini frituurpan gekocht en wil graag bakken met kokosolie (zie link hieronder) maar vroeg mij af na hoeveel bakbeurten ik het best deze olie zou verversen?

www.gezondheidaanhuis.nl/nl/product/14481/Kokosolie-Royal-Green-2500-ml

Dank bij voorbaat

Weet jij het antwoord?

/2500

Met goede kokosolie kun je wel een jaar lang elke week een keer frituren, mits je het maar na gebruik goed filtert. Dat spul uit de link die je hebt geplaatst, is chemisch zwaar bewerkt, en ik ben dan ook niet onder de indruk van hun mooie woorden. Ik wil het gratis niet hebben...

Je kunt niet zeggen hoe vaak je een frituurolie kunt gebruiken, dat ligt eraan wat je frituurt, van alleen kroketten bakken vervuild je olie eerder dan als je alleen friet bakt. Je moet het echt verversen als het donkerder en stroperig wordt, of als er een sterke geur of smaak afkomt, of gaat walmen of schuimen, dan ben je al te laat, maar kijk en ruik aan je olie, dan weet je wanneer het het moment is om het te vervangen. Frituurolie kun je langer bewaren als je het na het frituren zeeft, zodat alle losse deeltjes verwijderd zijn en koel bewaard.

Niet alles wat je leest op internetsites is de volle waarheid. Ten eerste zou ik frituren met zuivere kokosolie sterk afraden daar deze olie niet echt goed tegen de hitte kan. Ten tweede kan je wel degelijk een termijn op olie zetten. Het is raadzaam om je olie of vet te verversen na elke vijftien bakbeurten bij normaal huishoudelijk gebruik. Als je veel gepaneerde dingen frituurt dan zal dit echter maar maximaal tien bakbeurten meegaan. Ook is het raadzaam om geen vlees of groenten te frituren nadat je vis hebt gefrituurd. Nog even over het onderwerp van je link: dit is geen "zuivere" kokosolie maar wel een olie waar verschillende chemische toevoegsels bijzitten. Even een snelle goede raad: gebruik een goede arachideolie of een goed frituurvet, deze kosten misschien een paar centen meer maar dan ben tenminste je zeker dat je een olie/vet hebt dat tegen hoge temperaturen kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100