Hoe maak je ijs als je een eenvoudige keuken hebt?

Omdat het de laatste dagen zo warm is dacht ik om eens een keer zelf ijs te maken maar het probleem is dat ik niet weet hoe!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dit is ook lekker 1 pakje diepvries fruit (aardbeien, of kersen enz. enz.) 250 ml. Slagroom 2 eetlepels witte Basterdsuiker Het ingevroren fruit in de blender doen en er al draaiend de basterdsuiker en de slagroom toevoegen (langzaam). Na 1 minuut heb je heerlijk vers gedraaid vruchtenroomijs, niet te zoet en lekker fris. kan je ook met een staafmixer doen dan mixen tot al het fruit glad is

Tegenwoordig heeft van gilse pakketjes om eenvoudig zelf ijs te maken http://www.vangilse.nl/nl/1/3/217/

Je neemt een plastic bekertje. Doet daar een klein scheutje limonadesiroop in en vult dat aan met kraanwater. Dan zet je dat bekertje in het vriesvak van je koelkast. Enige tijd later heb je een heerlijk waterijsje.

Aardbeien sorbetijs (maar kan ook met ander zacht fruit) Bij ons altijd een succes. Ingrediënten 300 gram aardbeien, 100 ml water, 60 gram suiker Bereidingswijze Doe de suiker en het water in een pannetje en breng aan de kook tot alle suiker opgelost is en laat dan nog even doorkoken. Haal het pannetje van het vuur en laat het suikerwater iets afkoelen. Was de aarbeien en verwijder het kroontje en pureer het fruit in de keukenmachine of met een staafmixer. Meng het suikerwater met het gepureerde fruit. Giet het fruitmengsel in een bakje (bij voorkeur van metaal, dat geleidt de kou het beste) en en zet in de diepvries. Roer ieder half uur het ijs. Als het ijs kristallen begint te vormen, moet je iets vaker roeren.

IJs maak je door water te bevriezen. In een eenvoudige keuken kan dit door een bakje water in het vriesvak van je koelkast te zetten. Als je geen koelkast hebt wordt het lastig. Heb je een CO2 blusser?

Ik weet niet hoe gevorderd je bent met koken maar een parfait maken is ook heel leuk en super lekker! Een parfait is een soort ijstaart en je kunt er eindeloos mee variëren. Hier een recept voor een simpele vanille-parfait: http://www.smulweb.nl/recepten/1251191/Klassieke-vanillie-parfait Maar je kunt er echt alles in doen wat je maar lekker vindt (bijvoorbeeld likeur of fruit of verkruimelde koekjes of nootjes) En het is ook niet zo heel moeilijk als je gewoon het recept volgt.

Van Gilse heeft pas melktover-ijs op de markt gebracht, hiermee kun je makkelijk en zonder ijsmachine schepijs maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100