Kan ik de bladeren van mierikswortel gebruiken om vis "in papillot" klaar te maken?

Toegevoegd na 4 dagen:
Ik bedoelde niet het blad van de mierikswortel IN de papillot, maar het blad zelf rond de vis wikkelen en zo laten garen. Ik heb me wellicht verkeerd uitgedrukt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om heel kort te zijn: "NEEN" En nu het waarom: In de bladeren van de mierikswortelplant zitten bepaalde bitterstoffen die, als je er niet erg gevoelig voor bent, je een flinke buikloop kunnen bezorgen en als je er zeer gevoelig voor bent kan je zelfs vergiftigingsverschijnselen vertonen en kom je heel waarschijnlijk op de spoedafdeling van een ziekenhuis terecht. Dus een goede raad niet gebruiken in je papillotte, als je een lekkere papillotte wil met vis gooi er dan wat fijngesneden (best in julienne) en geblancheerde groentjes in en wat dille of venkelloof. Serveren met een simpel gekookt patatje (ha neen in Nederland is dat een aardappeltje)......njam njam Toegevoegd na 3 dagen: Het antwoord blijft hetzelfde daar het blad nog steeds in contact komt met de vis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100