Kun je in zelfgemaakte tiramisu de mascarpone vervangen door crème fraîche?

... of beïnvloedt deze ingreep de smaak nadelig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet door alleen creme fraiche. Vervang de Mascarpone door 1/8 l crème fraîche en 1/8 l slagroom stijf te slaan. Bijna net zo lekker. Ook kan je het ook maken met halfvette slagroom en crème fraîche. Creme fraiche is te zuur om als vervanger voor Mascarpone te dienen.

Zowel de smaak als de structuur verschillen enorm. De mascarpone is een roomkaas die veel steviger van structuur is dan de creme fraiche. De creme fraiche smaakt meer naar room en mist de specifieke smaak van de mascarpone. Je krijgt een slappe, zwak smakende tiramisu, ik zou dit niet aanraden.

Aleen crème fraiche wordt erg dun. Je kunt wél goed (als je mascarpone niet lekker of te vet vindt) Ricotta nemen. Is ook lekker fris. Het zurige haal je weg door er honing door te roeren. Ricotta is minder vet dan mascarpone en als je het vermengt met Griekse yoghurt is het ook heerlijk romig én mager.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100