Is er een trucje om uien snel(ler) te pellen?

En wat is dat trucje dan natuurlijk? Soms krijg ik de schil er zo lastig af dan breekt ie steeds af, dan denk
Ik dat moet vast handiger kunnen....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Snijd de twee uiteinden van de ui af en snijd hem daarna in de lengte doormidden. Houd een halve ui in twee handen en duw met je duimen tegen de schil: deze komt nu los van de buitenste halve ring, zonder veel gepel en zonder dat je een hele ring weg moet gooien.

Bronnen:
http://www.plezierindekeuken.nl/kooktips-v...

Snijden door de eerste ring van kruin naar de wortel. Dan pel je hem zo af.

Ik halveer altijd de ui van onder naar boven en verwijder dan vrij eenvoudig de rok.

De schillen van uien gaan er vaak moeilijk af, maar als je ze een paar minuten in koud water legt is het een peulenschil.

Bronnen:
http://kassa.vara.nl/tips/tips-detail/tipd...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100