Vraag over het maken van een broodje frikandel

Als ik zelf broodjes frikandel maak (Bladerdeeg, frikandel en curry) gooi ik voor het bakken altijd de broodjes zo vol mogelijk met curry (Zó vol dat de curry er zelfs uit stroomt). Maar als ze dan gebakken zijn, dan is bijna al de curry weg.. Wat mijn vraag dus is, is hoe zorg ik ervoor dat ik veel curry krijg in mijn broodjes frikandel? Dan bedoel ik, netzoveel curry als bij de albert heijn. Wie heeft een tip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet pas als de broodjes klaarzijn curry erop doen

Of je moet het deeg zo goed afsluiten dat het er niet uit kan lopen, of je doet de curry er later pas op.

Je moet de curry er pas in doen als de broodjes gebakken zijn!

Misschien gebruikt de AH en andere bakekrs een speciale dikkere curry. Als je gaat bakken verdampt het water, en ik denk dat dat een groot deel van de curry is. Begin je met een curry met minder water, houd je meer curry over na het bakken

Vloeistof verdampt bij zo een hitte. Je moet dus inderdaad de curry later erop doen, wanneer je broodje eruit kan.

Gewoon bakken zonder curry, laatste 5min curry erbij. Dan wordt het iets dikker. Variatie in tijd kan! Gewoon ff kijke wat het lekkerste is

http://veelkantie.nl/?p=6654 kijk eens op deze site. Goed uitgelegd met duidelijke foto's.

Als je vantevoren de curry aanmaakt met wat extra water dan 'verdampt' er minder (maar kan je ook minder curry kwijt in de broodjes. Achteraf erin spuiten met een injectiespuitje lijkt me de beste oplossing.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100