Wordt in een recept met room altijd slagroom bedoeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. De benaming "room" houdt in dat er 10% vet in zit. Slagroom moet minimaal 30% vet bevatten. Toegevoegd na 1 minuut: Room is (volgens de Warenwet) een melkproduct dat bestaat uit melk met daarin tenminste 10 % melkvet. Room is iets dikker dan melk en wordt - afhankelijk van de hoeveelheid vet - in drie categorieën onderverdeeld: Halfroom (met 10 - 20 % melkvet) - Schenkroom (met 20 - 30 % melkvet) en Slagroom (met meer dan 30 % melkvet).

Bronnen:
http://www.dekooktips.com/warenkennis/zuiv...

Nee.. Het kan ook koffieroom zijn, of zure room, of banketbakkersroom.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100