Wordt in een recept met room altijd slagroom bedoeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. De benaming "room" houdt in dat er 10% vet in zit. Slagroom moet minimaal 30% vet bevatten. Toegevoegd na 1 minuut: Room is (volgens de Warenwet) een melkproduct dat bestaat uit melk met daarin tenminste 10 % melkvet. Room is iets dikker dan melk en wordt - afhankelijk van de hoeveelheid vet - in drie categorieën onderverdeeld: Halfroom (met 10 - 20 % melkvet) - Schenkroom (met 20 - 30 % melkvet) en Slagroom (met meer dan 30 % melkvet).

Bronnen:
http://www.dekooktips.com/warenkennis/zuiv...

Nee.. Het kan ook koffieroom zijn, of zure room, of banketbakkersroom.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100