Hoe krijg ik mijn zelfgemaakte belegde pizza op de gloeiendhete pizzasteen?

Ik maak zelf graag pizza's met een dunne bodem. Sinds kort heb ik een pizzasteen maar weet niet goed hoe ik de pizza met beleg en al op de pizzasteen krijg terwijl deze mooi blijft. Iemand trucs?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat lukt met een pizzaschep.

Bronnen:
www.kookpunt.nl/keukengerei/pizzascheppen/...

Misschien lukt het met een groot vel bakpapier dat je groter maakt dan de hele pizza, zodat je de rand van het papier kunt vastpakken en via een platte snijplank waarop je de pizza hebt gemaakt/belegd, overschuift naar de steen en met papier en al laat bakken. Is hij klaar dan kan je hem via/met het papier er weer uit nemen. Dit lijkt mij dan nog de beste optie. Of; het deeg op de steen leggen en hem daarop beleggen. Zo hoef je men niet met vulling te transporteren, want dat is juist het lastige!

Gebruik een mengsel van half bloem en half griesmeel, bestrooi daar een "houten"plank en aanrecht mee. Strooi ook voor het bakken een beetje op de hete pizzasteen. Maak de pizza op een met het mengel bestoven aanrecht, je zult zien dat met dit mengsel het deeg los van de aanrecht blijft. Schuif dit voorzichtig op de plank en breng dit over naar de pizza steen. Na het bakken trek je de pizza met een vork, op een plank uit de oven. Het bloem griesmeel mengsel kun je in een afgesloten bakje bewaren tot een volgende keer. Succes

Het handigst is een taatplaat te nemen. Dat is een aluminium plaat, gewoon een rond metalen schijf. Die krijg je in een (banket) bakkerswinkel of keukenbenodigdheden winkel. Succes

Bronnen:
http://www.bakkerijgereedschappen.nl/taart...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100