Koksroom. Wat is het precies, waar gebruik je het voor, en waar kun je het kopen?

En waar smaakt het naar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kookroom of koksroom (bevat 20% vet). Dankzij het zetmeel - een bindmiddel - dat aan de laatste is toegevoegd hoef je dit produkt zelfs niet meer te laten inkoken om de saus te laten indikken. Kookroom is uitstekend als zachte roombasis voor soepen, warme sausen, hartige taarten, vlees-, pasta- en groentegerechten. Je kunt het in de super kopen.

Is ongeveer hetzelfde als zure room en in de supermarkt (koeling) te koop

Koksroom is slagroom waar heel veel vet is vervangen door bindmiddelen en smaakstoffen. Het moet doorgaan voor slagroom. Maar ik vind dat je beter pure producten kunt gebruiken. Vet is lang niet zo erg als die bindmiddelen, dat zijn slechte koolhydraten. Bovendien smaakt slagroom veel beter in gerechten.

Zie eerdere antwoorden, en als je de saus wilt binden kan je ook o.a. maizena gebruiken (lekker goedkoop!)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100