Hoe hebben de mensen het maken van kaas ontdekt?

Ik zag pas weer ergens een documentaire over het maken van kaas en hoe stremsel (maagzuur van een rund) hiervoor onontbeerlijk is.

Spontaan bekroop mij de vraag hoe men ooit het maken van kaas ontdekt heeft? Heeft men het braaksel van een rund (even niet zeker wetend of een rund wel kan braken) bij melk gestort met de bedoeling het zooitje weg te gooien en ontdekten ze toen een bepaald proces.
Kwam het per ongeluk in de melk terecht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eeuwen geleden wilden nomadenvolkeren in de woestijn hun schaarse water en melk goed bewaren en vervoeren. De aanpak was De nomaden trokken met hun dieren rond. Deze veehouders bewaarden water in de lebmaag van een rund of kameel. Uiteindelijk probeerde men ook verse melk op deze wijze te bewaren en vervoeren. Het resultaat was: Ze ontdekten dat de melk tijdens het vervoer gestremd was. Het stremsel bleek in de lebmaag te zitten. Het leermoment was De melk zag er anders uit en smaakte toch lekker. Zo is kaas ontdekt. Verder: Toch goed dat iemand nieuwsgierig genoeg was om het gestremde goedje alsnog te proeven..

Bronnen:
http://www.briljantemislukkingen.nl/2012/0...

Het antwoord geef ik nu even uit mijn hoofd. Eventueel voeg ik later opgezochte informatie toe. Kaas maken werd ontdekt door woestijnreizigers. Op kamelen zittend trokken zij naar een vruchtbaarder plek. Voor onderweg hadden zij melk in zelfgemaakte leren zakken gedaan. Die melk bleek na een tijd hobbelen te zijn gestremd. In plaats van drinkbaar was het eetbaar geworden. Toegevoegd na 2 minuten: Die zakken waren dus niet van leer, maar van de magen van dode dieren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100