Mijn zelfgemaakte mayonaise is de dun, hoe kan dit en hoe los ik dit op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

neem nog een eidooier klop het los en doe al kloppend de dunne mayonaise er door dan wordt het dikker zoals je de mayonaise in dikte wilt hebben Toegevoegd na 2 minuten: misschien heb je mosterd of citroen vergeten of te veel olie gebruikt,

Misschien heb je te veel olie te snel toegevoegd. De mayo goed blijven kloppen en de olie in kleine beetjes toevoegen. Kleine stukjes aardappel erdoor mixen kan helpen je mayo te binden omdat er veel zetmeel in aardappelen zit en dit werkt bindend.

Hallo Heb ooit eens begrepen van een tv kok dat een lepeltje mosterd er voor zorgt dat het beter bind en dus dikker word. Gewoon proberen.

Zie website van 24kitchen. ik had de uitzending van first aid kitchen toen gezien. http://firstaidkitchen.24kitchen.nl/info-fun/de-problemen/mayonaise-en-gebakken-aardappels

Waarschijnlijk heb je te veel azijn/citroensap gebruikt en te weinig olie. De olie verdikt namelijk de mayonaise. De goede hoeveelheden; Heb je een staafmixer, gebruiken dan want zo gaat het perfect; Doe in een hoge beker/mengkom 1 heel ei, 1 lepel lekkere azijn (of citroensap)1 theel. zout, flinke theel. Dyon mosterd (die is het lekkerst)en wat witte peper naar smaak. Vervolgens 250 ml. plantaardige olie (zonnebloem bijv.). Zet de staafmixer op de bodem, zet hem aan en haal heel langzaam (in ca. 15 tellen) de staafmixer omhoog. Klaar! Nog even proeven of je wat peper/zout moet toevoegen. Alles moet wel op kamertemperatuur zijn ! Zonder staafmixer gaat het wat bewerkelijker. Alles goed kloppen zonder de olie en de olie dan druppelwijze toevoegen tijdens het kloppen. Anders wordt het niet goed opgenomen. Op gegeven moment kan je de olie op het laatst in een dun straaltje toevoegen als hij iets meer verzadigd raakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100