Welke kaas/kazen passen goed bij cous cous? (met gehakt).

Ik ben niet zon kaas expert maar het lijkt me lekker om bij de cous cous (met ui, knoflook, gehakt, paprikapoeder, komijnpoeder, kaneelpoeder, tomaatblokjes, courgette en nog wat kleine groentetjes) een lekkere kaas bij te serveren op (Turks) brood. Zijn er suggesties? Alvast veel dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aan de ingrediënten te oordelen past er uitstekend geraspte belegen kaas bij. De pittige smaakjes krijgen hiermee ondersteuning door de ietwat pittige kaas. Eerst een deel v.d. kaas door de warme couscous mengen, dan de groentjes en kruiden erbij, weer alles doorroeren (evtl. wat pesto lijkt me ook heel lekker als je dat tovallig in huis hebt) en dan strooi je op het laatst nog wat kaas over het gerecht. Lekker om het dan 15 min. in de oven te gratineren (200 graden C.) Ook geitenkaas (evtl. verkruimeld met peterselie/bieslook) kan je over het bord strooien. Verkruimelde feta-kaas kan ook, lekker in combi met verse munt/koriander als je dat tenminste lekker vindt. het past er in elk geval wel bij.

Roomkaas met bieslook lijkt mij daar goed bij passen. Want harde kazen combineren met een oosters gerecht. Toegevoegd na 2 minuten: combineren niét, moet dat zijn.

Jij maakt een couscousgerecht zoals je macaronie maakt. Daar serveer je Turks brood bij. Dat heeft allemaal niet zo veel te maken met de originele Noord Afrikaanse couscousgerechten. Dus maakt het ook niet zo veel uit welke kazen je er bij doet, want in Noord Afrika doet met dat niet. Dan hangt het er dus van af wat je wilt: Wil je dat de couscous alle aandacht krijgt, koop dan een kaas(smeersel) wat zacht van smaak is en niet de overhand krijgt. Hele jonge kaas. Smeerkaas zonder veel toevoegingen. Roomkaas zonder veel toevoegingen. Verder zijn er bij de supermarkt tegenwoordig zo veel soorten kaas dat het echt ook smaakafhankelijk is. Als jouw couscous heel pittig van smaakt is zou je voor een zoetige kaas zoals een ananasroomkaas kunnen kiezen.

Feta is erg lekker door couscous. Evt met zontomaatjes en pijnboompitten, heerlijk!

Ik vind kaas op Turks brood in dit geval dubbelop. Het klinkt heel lekker, maar het brood wordt meestal gebruikt om te dopen in de saus. Als je dat toch te droog vindt kun je altijd nog roomboter erop doen, knoflookolie (zelf maken) of een vochtige/vloeibare saus met kikkererwten. Ik denk dat je dan meer in de sfeer van je lekkere maaltijd blijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100