Heeft er iemand ervaring met het maken van kaas?

Toegevoegd na 1 dag:
Dan bedoel ik natuurlijk iemand op deze site die ervaringen wil uitwisselen. (de goede vraag stellen is nog niet zo makkelijk)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het enige goed antwoord op deze vraag is natuurlijk: ja... want waar komen anders al die kazen vandaan als niemand ervaring heeft met het maken van kaas... maar jij bedoelt waarschijnlijk te vragen of iemand zijn kaasmaakervaringen met je wil delen... ik wil dat wel... ik maak geregeld paneer, een eenvoudige zachte kaas die je uitstekend zelf kunt maken kijk voor een filmpje en recept hier... http://www.manjulaskitchen.com/2008/05/24/how-to-make-paneer/ gebruik om kaas te maken altijd verse volle (biologische) melk... gebruik alleen melk die gepasteuriseerd is... gebruik geen melk die gesteriliseerd is, of gehomogeniseerd, of UHT, of lang-houdbaar... voeg eventueel een klontje boter toe tegen het aan branden... of een knikker onder in de pan... wil je een echte kaas maken (geel-rond-stevig-met-korst) dan heb je wel wat andere gereedschappen en ingrediënten nodig... ga daarvoor maar eens kijken in het Waaggebouw in Gouda... http://www.goudakaas.nl/paginas.php?cat=waag&pag=7

Ja. Alle kaasboeren in Nederland. En een enkele amateur ook. Statistisch gezien is de kans groot dat er zelfs op deze website mensen actief zijn die ervaring hebben met het maken van kaas.

Ja,inderdaad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100