Mijn oven kan niet op 175 graden, kan ik bakken op 160 graden en dan langer?

ik heb een recept voor een tulband, die moet 25 minuten op 175 graden. Mijn oven kan op 180 of op 160 graden.

Weet jij het antwoord?

/2500

180 graden zit dichterbij 175 dus die zou ik gewoon nemen en dan vanaf 20 minuten kijken hoe het eruit gaat zien. Waarschijnlijk haal je de 25 wel. Een te lage temperatuur geeft meer kans op mislukken dus ik zou eerst de 180 proberen en als dat niet een goed resultaat geeft de 160 maar ik ken geen enkele oven die geen tussenstand heeft. Is het geen draaiknop dan?

Dat hangt er vanaf of je een conventionele oven hebt of een heteluchtoven. Een heteluchtoven moet meestal juist even kouder instellen. Dus als het recept voor een traditionele oven is op 180 graden kan je beter op 160 graden bakken. Dan even prikken en als het niet gaar is 5 minuten erbij zetten.

Hallo, het probleem is dat de kans is dat ie wat droger kan worden. Je kunt ook een tulbantpan(gesloten tulbantpan) in een pan met water zetten met daarop een deksel. Aan de kook brengen en daarna gas terug draaien en ongeveer 1 1/2 uur zachtjes laten doorkoken. Zo maken wij ook wel een poffert (Gronings recept) dit eten wij geregeld. Lekker met boter en stroop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100