is er verschil tussen kokosmeel en kokosrasp ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kokosmeel is heel iets anders dan kokosrasp. Het is een zacht meel (soort bloem) gemaakt uit gedroogd kokosvlees. Wanneer kokosmelk wordt onttrokken uit het kokosvlees, blijven er vast delen over en dit kokosvlees wordt vervolgens op een lage temperatuur gedroogd en dan gemalen tot er een zacht, fijn poeder overblijft waarmee je goed kunt bakken. Kokosmeel wordt vooral gebruikt door mensen met een glutenallergie of ander specifiek eetpatroon of graanvrij dieet. Het is een glutenvrije meelsoort en is ook nog gezond. Het is rijk aan proteïne, vezels en goede vetten. Is een goede bron van mangaan en dit zorgt ervoor dat vele goede voedingsstoffen, vitamine C en thiamine beter worden opgenomen. mangaan ondersteunt ook goede botstructuur, het zenuwstelsel, schildklier en helpt een stabiele bloedsuikerspiegel te handhaven. Je kunt het echter niet zo gebruiken als gewone bloem. Het werkt ook niet hetzelfde. Kokosmeel absorbeert erg goed en je hebt maar weinig meel hiervan nodig om een goed recept te maken. In gewone recepten kun je 250 gr. gewone meel vervangen door een kwart of 1/3 daarvan. Ook de hoeveelheid ei moet verhoogd worden. Voor elke 200 gr. kokosmeel zal je 6 geklutste eieren moeten gebruiken naast ong. 1/4 l. kokosmelk of ander vocht. Het is namelijk erg droog meel en het vult snel. Het klontert snel en moet goed gemixt worden, daarom het vocht en de eieren. Het is wel 1 op 1 te vervangen in toepassingen bij binden van vlees/saus. Gebruik je 2 eetl. bloem om gehakt of saus te binden, kan je dus ook 2 el. kokosmeel gebruiken. Kokosrasp is echt het geraspte kokosvlees en dit wordt vaak gebruikt in de kokosmakronen bijv. Dit zijn koekjes gemaakt van eiwitschuim, suiker en kokosrasp. Vaak wordt het ook droog geroosterd en is dan meer decoratief over toetjes of in (Aziatische) gerechten. Het is dus geen poeder maar grover van structuur en je kunt rasp ook niet zoals meel gebruiken.

Kokosrasp kan zijn: Santen - Kokoscreme. Het vruchtvlees van Kokosnoot wordt geraspt en met wat water wordt het geperst (Indonesische moeders doen dat met de hand). Dit wordt Santen genoemd. Santen, geraspt kokosvruchtvlees bevat dus water. Kokosmeel is droog en is gedroogd vruchtvlees van de kokos. Overgebleven vruchtvlees wordt gedroogd en heet Kokosmeel.

Kokosmeel gebruik je meer ipv gewoon meel en kun je mee bakken. Al vraagt het wel wat meer aandacht. Met kokosrasp kan je ook wel koekjes bakken maar je houdt meer die korrelige structuur, die ook zichtbaar is. Kokosrasp kan je niet zelf fijner malen, het is echt anders van consistentie.

Om een lang verhaal kort te houden. kokosmeel is fijn en kokosrasp wat groffer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100