kun je bavarois en creme brulee (zonder het suikerlaagje) al twee dagen tevoren maken?

heb het 2e kerstdag pas nodig maar ben morgen de hele dag weg.
wilde het vanavond vast klaarmaken zodat ik alleen het suikerlaagje nog
hoef te branden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De creme brulee kan je prima vooruit maken, maar bavarois volgens mij niet : dat moet heel luchtig geklopt zijn, en dat zakt in, als je dit zo lang van tevoren maakt. Overweeg, of je niet liever een trifle kan maken in plaats van de bavarois : je kunt de slagroom er dan vlak voor het opdienen overheen doen, en verder kan je hem helemaal klaar in de koelkast hebben staan.

Bavarois kan je gerust een dag van tevoren bereiden als je er gelatine aan toevoegt. In de meeste bavarois zit gelatine dus........ Als je de vruchten die erdoor gaan gepureerd hebt, doe je enkele lepels ervan in een pannetje en je verwarmt dit met suiker en wat citroensap, tot de suiker is opgelost. Roer er dan de ingeweekte, uitgeknepen gelatine blaadjes door en los ze zo op. Roer dit dan door de rest vruchtenpuree en laat alles afkoelen en lobbig worden. Spatel dan de stijfgeklopte room erdoor en schenk de bavarois dan in een met koud water omgespoelde puddingvorm of coupes. Nu moet hij in elk geval 6 uur opstijven, maar je kunt hem ook rustig een nacht in de koeling laten staan. De garnering kan je op het 'moment suprème' aanbrengen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100