Ik moet 3 stukken varkensgebraad van elk 1 kilo bakken in de oven. Hoelang moet dit blijven staan?

Overal lees ik de temperaturen en minuten per kilo of 800 gram, maar nergens staat omschreven wat je moet doen als je bv 3 stukken van 1 kg in een kom in de oven wilt bakken.
Blijft de baktijden dan gelijk of moet dit met 3 vermenigvuldigd worden?
Alvast bedankt!..

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik gok dat je van een stuk van 3kg moet uitgaan, maar je kunt het beste in een vleesthermometer investeren. Zo duur zijn ze niet. Denk aan €10, maar je kunt natuurlijk helemaal gek gaan met een digitaal ding met toets er bellen. Met een vleesthermometer weet je zeker dat je vlees echt goed is. Voor elke soort vlees (varken, rund, etc.) kun je opzoeken (zie bron) wat de temperatuur moet zijn als die goed is. Je kunt de thermometer in je stukken vlees steken en zo precies meten of je vlees al gaar is of niet. Eet smakelijk!

Bronnen:
https://www.meerdanvlees.nl/page/20/kernte...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100