Waarom zijn vis oliën gezond voor het menselijk lichaam ?

Weet jij het antwoord?

/2500

omdat die rijk zijn aan omega 3! en dat is weer goed voor ons lijf. zie link

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Omega-3_vetzuren

Er wordt veel over omega-3 gesproken maar er is nauwelijks bewijs voor dat het zo goed is. Dat mensen die het gebruiken beter scoren zegt niets want dat zijn mensen die veel met hun gezondheid bezig zijn. Neem het dus maar met een korrel zout.

Visolie bestaat uit de essentiële vetzuren EPA en DHA. Deze vetzuren behoren tot de omega 3 vetzuren. We hebben de vetzuren EPA en DHA nodig voor het aanmaken en vernieuwen van cellen in ons lichaam. Het is van belang voor de groei en ontwikkeling o.a van de hersenen en ons zenuwstelsel. Visolie is geen wondermiddel, maar wel gezond en heeft een positieve invloed op een tal van klachten en aandoeningen. Volgens het Voedingscentrum blijft echter het eten van verse vis (één tot twee keer per week) het beste.

Dat valt nog enigszins te bezien, gezien de enorme vervuiling van de oceanen. Vissen hebben bijv. veel kwik in zich. Vroeger werd er van vis altijd gezegd dat 't zo gezond is, maar tegenwoordig wordt ook van vis gezegd dat je dat ook met mate moet nemen.

Dat is een lang verhaal, te lang omdat hier even uit te leggen. Ik kan je aanraden naar www.visolie.nl te gaan waar het hele verhaal verteld wordt. Groet, Mathijs.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100