hoe maak je een snelle simpele knoflooksaus zonder mayo ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ingrediënten voor 4 personen - half schaaltje magere yoghurt - 1 koffielepeltje provencaalse kruiden (AH) - 1,5 koffielepel knoflookpasta uit potje of 1,5 knoflookteentje - zout (proeven totdat het op smaak is) - witte peper (optioneel) eventueel nog wat kleine stukjes komkommer om er een tzatziki achtig effect aan te geven. Bereidingswijze Heel simpel. Voeg bij de magere yoghurt alle ingredienten toe. Even flink kloppen, belangrijk is om zelf even te proeven of het op smaak is en voila je eigen knoflooksausje op basis van yoghurt is klaar!

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/recepten/1121400/Sup...

Je kunt het ook maken met een magere yoghurt echter vind ik het minder lekker daar de yoghurt een eigen sterke smaak heeft.

- 200 ml creme fraiche - 3 tenen knoflook, fijn gesneden of geperst - zout / peper - handje basilicum of koriander, fijn gesneden Alle ingrediënten goed roeren, heerlijk! Ik voeg er graag in julienne gesneden reepjes komkommerschil aan toe.

Als je een zure saus wilt zou ik olie en azijn roeren tot het gemengd is en er dan een geperst teentje knoflook aan toevoegen en peper en zout desgewenst. Dat is de simpelste oplossing maar ziet er niet zo fraai uit omdat het niet dekt. Je zou ook kwark of zure room/creme fraiche ( de beste opties) kunnen nemen, knoflook erbij plus peper/zout; dat ziet er mooier uit. Eventueel kruiden toevoegen, dus fijngesneden peterselie, bieslook, dille, venkel of wat je voorhanden hebt plus een ragfijn gesneden uitje.

deze is ook lekker 1 a 2 knoflookteentjes uit pers 4 a5 flinke lepels volle yoghurt 1 eetl. peterselie heel fijn gesneden begin met een 1/2 eetl.en dan proef je of je de rest er ook bij wilt tot 1 eetl gembersaus meng dit goed door elkaar en laat het in de koelkast tot gebruik Toegevoegd na 1 minuut: en zout / peper naar smaak

Met Griekse yoghurt kan je ook een heerlijke knoflooksaus maken. Die yoghurt is milder en wat dikker dan de 'gewone' uit de koeling. Knoflook, peper en zout, optioneel wat suiker en verse kruidjes als peterselie/bieslook. Gehakte munt is er ook lekker door. Ook heerlijk; In een pannetje veel teentjes knoflook gaar laten worden in half olijfolie en half room. (slag-of kookroom) zodat de room iets inkookt. Pureren met de staafmixer en op smaak maken met citroensap, zout, flink wat peper. Af laten koelen. Ook met fritessaus en yoghurt als basis is een lekkere combi.

Probeer deze eens. TURKSE KNOFLOOKSAUS 300 gram Griekse of Turkse yoghurt 12 tenen knoflook 1 eetlepel tomatenpuree 1 eetlepel citroensap ½ dl. olijfolie zout en peper 1 volle eetlepel fijngesneden munt Meng door het citroensap een beetje peper en zout (de saus kan later verder op smaak gebracht worden) en klop de olijfolie hierdoor. Meng alle andere ingrediënten uitgezonderd de munt en roer het oliemengsel erdoor tot een gladde saus. Roer de munt door de saus en breng zonodig verder op smaak met peper en zout. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.veit.nl/76779-turkse-knoflooksaus

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100