Druiventaart;
Bereid het deeg en laat het 1/2 uur koelen en rusten.
Verwarm de oven voor.
Vet een vlaaivorm( die met losse bodem is perfect) in met boter.
Rol het deeg uit en bekleed de vorm hiermee.
Leg bakpapier op het deeg en stort deze vol met bakerwten of ander steunvulling materiaal zoals gedroogde bonen/erwten, we gaan nu blindbakken, zoals dat heet.
Bak de bodem nu 25 min. in de voorverw. oven.
Meng intussen 250 gr. ricotta, 1 eetl. rum en 2 eetl. basterdsuiker.
Neem de vorm uit de oven, verwijder bakpapier en steunvulling.bedek de bodem met gehalveerde, pitloze druiven met de bolle kant naar boven.
Verdeel het ricottamengsel over de druiven en strooi er gehakte walnoten overheen. Strooi tot slot een eetl. suiker over de vulling.
Bak de taart nu nog ca. 20 min in de oven
Oventemperatuur; electrische oven 190 graden
hetelucht oven 170 graden.
gas stand 4