hoe merk je dat bloem niet meer bruikbaar is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan ruikt het muf als je het pak open doet.

Indien het meel goed droog is opgeslagen (dus geen klonters heeft), geen afwijkende geur heeft en uiteraard geen schimmel, dan kun je het gewoon gebruiken. De wateractiviteit van meel is dermate laag dat er maar enkele micro-organismen kunnen groeien.

Bronnen:
Levensmiddelentechnologie Bolsward

Wanneer er heel kleine (meel)wormpjes in krioelen.

als je het pak meel, voorzichtig opent en je kijkt naar de zijkant, binnenkant van het pak en er beweegt niets, 1e check 2e is je meel door een fijn zeef doen, als er ongerechtigheid achterblijft, zwarte krioelende toestanden, wegmikken

Als er kleine, 5 mm, torretjes in het pak zitten, dan is de bloem niet meer bruikbaar.

Als er vieze beestjes zoals wormpjes inzitten zou ik het niet meer gebruiken. In principe is de meel dan nog wel goed (de wormpjes kunnen overigens ook geen kwaad, als je niet zo'n moeilijke eter bent), maar het idee lijkt me best ranzig dus ik zou het dan gewoon weggooien. Verder is bloem erg lang houdbaar als je het goed bewaart :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100