Ik zou graag chocolade-pudding willen maken, maar ik mis enkele ingrediënten, welke alternatieven zijn er?

Hallo,

ik zou graag straks de volgende chocolade-pudding willen maken maar ik mis enkele ingrediënten en vroeg mij af welke alternatieven er zoal zijn om ze te vervangen?

http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/nagerechten/chocolade-pudding-14140.html

Ik zou de volgende middelen moeten hebben:

- 50 gram cacaopoeder -> Dit heb ik in huis liggen

- 75 gram maizena -> Dit heb ik niet in huis liggen, kan ik deze weglaten of eventueel vervangen met iets anders?

- 1 liter melk (melkan) -> Ik heb sojamelk liggen, is dit ook goed?

- 100 gram suiker -> Ik zou suiker willen vervangen door een natuurlijke zoetstof, ik heb Stevia poeder liggen, kan ik suiker perfect vervangen door stevia? Zo ja, hoeveel gram stevia poeder zou ik dan het best gebruiken voor dit recept?

- 1 slagroomspuit (melkan) -> Dit heb ik niet in huis liggen, kan ik deze weglaten of eventueel vervangen met iets anders?

- 50 gram dunne chocoladeflikken -> Dit heb ik ook niet in huis liggen, kan ik deze weglaten of eventueel vervangen met iets anders?

Graag jullie deskundig advies en tips, liefst zo spoedig mogelijk hihihi

Dank bij voorbaat

Toegevoegd na 2 uur:
Ik heb uiteindelijk 20-25gr Agar-Agar gebruikt en in plaats van een ei heb ik 30gr sojapoeder erin gedaan (bron van eiwitten).

In plaats van suiker heb ik dan 2 eetlepels stevia poeder erin gedaan.

Echte pudding is het niet geworden maar een soort van... Of pap kan je het ook noemen, seffens doe ik ze in de frigo en morgen zullen we het smaken, zie foto :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

stevia kan je gebruiken naar smaak sojamelk kan je ook gebruiken slagroom is niet nodig dat is alleen lekker chocolade flikken is ook overbodig maizena heb je wel nodig maar je kan het vervangen door eidooiers 1/2liter melk 100 gr bittere chocolade of 50 gr. cacaopoeder 4 a 5 eierdooiers 100 gr fijne kristalsuiker of stevia naar smaak 1 snufje zout Breng de melk met een snufje zout en de in stukjes gehakte chocolade aan de kook.of met de cacaopoeder Doe de eierdooiers met de suiker in een kom en klop met een houten lepel tot een wittig mengsel ontstaat, Voeg voorzichtig de kokende chocolademelk toe. Giet terug in de kookpot en zet op laag vuur. Blijf roeren, schraap daarbij ook goed over de bodem totdat de crème indikt en aan de lepel blijft kleven. Let erop dat de crème niet gaat koken, dan gaat hij namelijk schiften.stort hem in een schaal en laat afkoelen leg er een cellofaan op of strooi er wat suiker over dan krijg je geen vel

Met havermout of rijstvlokken kan je er wel pudding van maken. Vermoedelijk heb je dat wél in huis. De hoeveelheid Steviapoeder moet je zelf bepalen, die hangt ervan af hoe zoet jij het lekker vindt. Een geprakte banaan erdoor kan ook heel goed, dat maakt het zowel steviger als zoeter. Of je versiert de pudding met plakjes banaan, in plaats van met toefjes slagroom.

Ik zou gewoon eiwit opkloppen en er dan de cacao bij doen en vervolgens de stevia

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100