Hoe kan je voorkomen dat de ananas erg nat blijft in een bladerdeeg flap?

We gaan zo appelflappen maken en ananasflappen. We gebruiken hiervoor bladerdeeg(uit een pakje). Voor de appelflappen gebruiken we een beetje custard poeder om het teveel aan vocht op te nemen. Kan dit ook bij de ananas? Is dit dan wel lekker/eetbaar?

Of andere tips?

Toegevoegd na 5 uur:
Alles werkt wel, vandaar geen beste antwoord dit keer.

Weet jij het antwoord?

/2500

De plakken ananas na het uitlekken even deppen met een schone theedoek.

ananas eerst heel goed laten uitlekken en daarna met een schone theedoek deppen. Of eerst op de theedoek leggen en daarna na een tijdje omkeren. Het vocht wat dan nog over is zou dan verdampen in de oven (als je kleine gaatjes in het bladerdeeg maakt bijvoorbeeld) Heb het nog nooit met ananas gegeten maar dit lijkt mij een goede optie om te proberen. Eet smakelijk alvast en een fijne jaarwisseling!

De ananasschijven zo droog mogelijk deppen, en het bladerdeeg bestrooien met een dun laagje broodkruim of paneermeel, dat neemt ook vocht op en worden je flappen lekker knapperig en niet zo slap van binnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100