Niemand zal het je verbieden. Koken is iets wat je aan jouw smaak kan aanpassen en dan kan elk gerecht weer anders smaken dan oorspronkelijk het recept aangeeft.
Dat maakt het een creatief iets en zo verrassend om te doen en zo leuk niet te vergeten.
Zelf kook ik graag, maar ik zelf zou geen kervel met knoflook combineren in een soep. Wél in de kruidenboter, maar daar doe je ook peterselie en bieslook bij. Die combi van kervel, peterselie, bieslook en knoflook is dan wel lekker. Boter is vettig en dan kan je het wel combineren.
En zachte roomboter gemengd met alleen verse kervel, zout en peper is al heerlijk bij bijv. beenham en asperges.
Kervel heeft een uitgesproken zachtzoete anijsachtige smaak, als je de Roomse kervel hebt tenminste. De gewone kervel heeft een smaak die tussen peterselie en anijs in zit. Zo zonde om er knoflook bij te doen.
Kervelsoep is alleen al lekker door hem te maken van kruimige aardappels en prei. Meer heb je niet nodig. Je kookt ze in runderbouillon evtl. doe je er gehaktballetjes bij en maakt ze fijn met de blender/staafmixer. Tot slot de kervel erdoor en op smaak maken met zout en peper.
Meer heb je echt niet nodig voor een heerlijke kervelsoep.
Toegevoegd na 1 minuut:
Oeps, de gehaktballetjes moet je natuurlijk niet blenderen.
Die horen heel te blijven. (^-^).