Kan ik mozzarella stomen/verwarmen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mozzarella kun je verwarmen, dan smelt het en dat worden dan allemaal van die lange draden. Mozzarella kun je het beste grillen, dus je doet ergens mozzarella op en schuift het dan onder de gril. Vergeet niet de kaas goed te kruiden met peper en zout of pesto want het heeft van zichzelf niet zo heel veel smaak.

Volgens mij is dat zelfs de bedoeling!

Of de mozzarella bakken in een koekepan in een korstje van ei en paneermeel, peper en zout... Mjummie! Op een bord serveren met plakjes roma tomaat en verse basilicum blaadjes...

Plakken van snijden, peper en zouten, door de bloem halen , door los geklopt ei halen , paneren en frituren tot de plakken goud bruin zijn.

Volgens mij kan je mozzarella beter verwarmen dan stomen. Want als je gaat stomen. Dan worden ze meestal zo plat en zacht. Dan is dat niet zo lekker. liever verwarmen...

Verwacht geen hartigheid van mozzarella. Die mag je er zelf aan toevoegen in de vorm van zout en peper. Wel een romige frisheid van verse zuivel, alsof je een plak verse melk met een stevige bite eet. En uitstekende smelteigenschappen! Op de klassieke Napoletaanse pizza vervuld mozzarella een absolute glansrol. Om mozzarella te bereiden is verwarmen de beste manier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100