Hoelang kun je verse kippeneiren buiten de koelkast bewaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eieren worden over het algemeen bewaard in de koelkast, maar dat is geen ideale plek. Eierschalen zijn namelijk poreus, en door de koude droge lucht in een koelkast kunnen de eieren uitdrogen. Bovendien nemen de eieren gemakkelijk geurtjes op van andere sterk geurende producten in de koelkast. Het beste is de eieren te bewaren in een koele ruimte buiten de koelkast, dus bijvoorbeeld een kelder- of gangkast. Hoe lang kan ik eieren bewaren? Eieren zijn wel een paar weken houdbaar, vanaf het moment van leggen gerekend. Als ze eenmaal in de winkel terecht zijn gekomen, zijn ze alleen al een paar dagen tot weken oud. De eierendozen zijn voorzien van een sticker met daarop een houdbaarheidsdatum, dit is een goede richtlijn. Mocht een ei bedorven zijn, dan merk je dat overigens meteen; de rotte zwavelgeur die daar vanaf komt, nodigt niet uit tot eten. Als je (een of meerdere) eieren door een gerecht wilt verwerken, dan is het verstandig om ze één voor één in een kopje te breken, en dan pas bij de overige ingrediënten te doen. Dan weet je zeker dat je je gerecht niet verpest met een rot ei. Let bij het kopen van een doos eieren ook op of er geen natte plek aan de onderkant van de doos zit. Dit is een indicatie dat er een kapot ei in de doos zit. De doos even openmaken is ook een optie. Toegevoegd na 58 seconden: http://www.vegatopia.com/vega/koken/ingredienten/9536-hoe-bewaar-ik-eieren

Dat hangt van de temperatuur af, maar enkele weken is geen probleem.

Ongeveer 1 mnd afhankelijk van de omstandigheden. In een koele kelder langer en warme keuken korter..

Buiten de koelkast (dit is overigens de beste plek) op een andere koele plek bewaren, zoals in een kelder of schuur. Het beste in een kartonnen doos. Leg de eieren met de punt naar beneden. De dooier blijft zo het best op zijn plaats en de luchtkamer, die aan de brede, bolle kant hoort, wordt zo niet samengedrukt. Toegevoegd na 1 minuut: Op een echt koele plek kun je de eieren ongeveer 4 weken bewaren.

Bronnen:
http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/hoe_la...

Eieren bewaar je het beste koel en beschermd tegen licht en vocht. Aangezien niet veel huizen meer kelders of andere koele ruimten bezitten, is de koelkast de beste plaats. Belangrijkste reden hiervoor is dat eventueel aanwezige salmonellabacteriën zich niet vermenigvuldigen Op de doos van de eieren die je in de supermarkt koopt staat een THT (tenminste houdbaar tot) datum. Deze datum is 28 dagen later dan de dag dat de eieren gelegd zijn. Leg de eieren met de punt naar beneden. De dooier blijft zo het best op zijn plaats en de luchtkamer, die aan de brede, bolle kant hoort, wordt zo niet samengedrukt.

Bronnen:
http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/hoe_la...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100