Welke kruiden gebruik je bij het maken van stroganoffsaus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier heeft u het volledige ingrediëntenlijst voor een lekkere originele Stroganoffsaus. 1 bakje champions 1 rode paprika ½ groene paprika 2 uien 1 blikje tomatenpuree 1 eetlepel chilipoeder (begin met 1 theelepel, dan proeven of je er qua pittig heid meer in wilt doen.) Paar druppeltjes worcestershiresaus Paar druppeltjes tabasco Witte peper, zout 1 eetlepel paprikapoeder 1 rund bouillonblokje 1 teen knoflook Klein bekertje slagroom Flinke scheut wodka. Bereiding: Uitje fruiten dan paprika even meebakken als laatste de champignons erbij doen. Deksel op de pan is nodig zodat het vocht uit de champignons vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Dit op half vuur laten pruttelen zodat de champignons lekker zacht zijn. Dan de wodka erbij doen en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan). Tomatenpuree, bouillonblokje, knoflook alle kruiden naar smaak toevoegen. Als laatste zoveel slagroom toevoegen dat de saus een mooi kleurtje krijgt. Alleen snel opwarmen, anders gaat de saus schiften.

Dit is wat je nodig hebt om de originele Stroganoffsaus te maken. Denu verkregen saus zal afwijken van alle potjes en pakjes sausen, die niet origineel zijn. Je ziet dat er weinig kruiden gebruikt worden. 1/4 gesnipperde ui wat boter om te bakken 50 gram gesneden champignons één knoflookteentje 20 gram tomatenpuree 1 1/2 dl demi-glacesaus 1 dl room Worchestershiresaus paprikapoeder peper en zout wodka

Op dit filmpje zie je heel duidelijk hoe stroganoffsaus bereid wordt met de bijpassende kruiden. Ik heb het klaargemaakt en vind het persoonlijk de lekkerste! Smakelijk :)

Bronnen:
http://passie.horeca.nl/video/18164/14218_...

Ik maak het als volgt; Voorbereiden; Snipper 1 grote ui en plet 1 flinke knoflookteen. Snijd 1 pond rundvlees in repen van ong. 1 cm. of niet te kleine blokjes. Hak ca. 10 zure augurken grof. Snijd champignons in kwarten. Verhit een braadpan die niet te laag is en smelt hierin een klont boter. Wacht tot het uitgebruist is en doe hier een deel van het vlees in. Bij teveel vlees gaat het nl. koken en het vlees moet wel bruin bakken. Bak tot het vlees een korstje heeft en maal er dan peper en zout over. Als het vlees zo in gedeeltes gebakken is zet je het even apart in een schaal of diep bord. In de braadjus die in de pan achtergebleven is, doe je wat extra boter en bak je de paddestoelen even. Maal er ook peper en zout over. Na een paar minuutjes doe je de gesnipperde ui en de knoflook bij. Hoeft maar even te bakken want ze mogen niet verbranden. Doe er ca. 40 gr. tomatenpuree bij, doe er 1 theel. paprikapoeder bij en laat al roerend de tomatenpuree even meebakken. Zet het vuur laag en doe het vlees en de gehakte augurken erbij. Blus af met een flinke scheut cognac. Zorg dat de afzuigkap uit staat en flambeer de cognac meteen. Zodra de vlammen uit zijn is de alcohol ook voor het grootste deel verdwenen en schep je er 2 dl. zure room bij. Roer tot je een gladde saus hebt. Laat alles nog even pruttelen, maar niet te veel inkoken. Je kunt naar smaak wodka toevoegen, maar persoonlijk vind ik deze versie het lekkerst. Evtl nog wat nakruiden met peper en zout voor je hem serveert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100