Hoe kan ik mijn soep nog iets meer een Chinese tint geven ?

Ik heb een lekker soepje gemaakt van paprika, sojascheuten, ajuin en curry. Smaak is super maar toch zou ik graag het nog ietske meer chinees laten smaken. Welk kruid of iets anders kan ik er nog bij doen op het einde ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk ontbreekt het aan vissaus / sojasaus Er zal ook iets van vees / bouillon in moeten (Geen soep in china zonder een bouillon basis)

Je kunt er een snufje vijfkruidenpoeder / five-spice door doen. Dat geeft het een extra Chinees vleugje.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vijfkruidenpoeder

Mijn moeder heeft wel eens Chinese soep gemaakt(volgens een recept)en daar zat oa noodles in(ipv vermicelli),kleine garnaaltjes en reepjes omelet.

Een beetje suiker toevoegen. Chinese soepen smaken toch altijd een beetje zoet.

Kook wat mie, snijd een lente ui aan schuine stukjes, laat twee geklopte eieren met een klein straaltje in de zachtkokende soep lopen. Voeg klein beetje lichte Soyasaus en de mie en lente ui toe. Een beetje Ve tsin(commentaar)en het is helemaal chinees. Gebruik de volgende keer geen kerry, dat wordt heel weinig gebruikt in de chinese keuken.Wel kurkuma.

niet vergeten beetje sambal er bij.

Klinkt raar misschien maar een paar lepels appelmoes. Het smaakt dan wat zoeten en het bindt ietsjes.

Een paar druppeltjes citroensap, flintertjes (winter)wortel, plakjes champignon (uit blik, of zelf eerst in wat sesamolie gebakken), gare witte rijst, en omeletreepjes.

Doe een klein beetje tauge erbij.

je kan er nog bij doen 1 bos uitje fijn gesneden 100 gr Chinese instant-mie 2 eetlepels droge sherry stukje gember van 2 cm heel fijn gesneden laat dit dan nog even trekken 2 eieren kluts deze en bak er een omeletje van rol op en snij er dunne sliertjes van die je dan over de soep strooi als je hebt opgeschept

Je kunt eventueel nog wat eetlepels zoete ketjap, sambal, sereh, azijn, djahe, vetsin (niet voor iedereen geschikt), knoflookpoeder, 1 handje mihoen, en 2 eetlepels maizena toevoegen voor een lichte binding.

Chinezen gebruiken meestal kippenbouillon, ..curry wordt nauwelijks gebruikt in de chinese keuken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100