Hoe kan ik groente grillen zonder grillpan?

Ik wil graag leren hoe ik lekkere gegrilde groente kan klaarmaken. Maar in de meeste recepten staat dat je daarvoor een grillpan nodig hebt en die heb ik niet. Kan het ook zonder grillpan en heeft iemand daar een goed recept voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als je een oven hebt met grill,of een bakplaat of terryakie plaat of gourmet stel dan alleen de plaat gebruiken dan gaat het ook op deze manier 3 rode paprika s of verschillende kleuren 2 a 3 tenen knoflook 2 uien 8 gewone lekkere tomaten 1 courgette 1 aubergine gemalen zeezout gemalen zwarte peper Provencaale kruiden Olijfolie maak de paprika,s schoon en snij deze in grove stukken. Was en halveer alle tomaten. courgette en aubergine in dunne.plakjes de teentjes knoflook in plakjes of pers het fijn de uien in halve maantjes. Leg alles door elkaar in een grote braadslee, strooi er zeezout en peper en Provencaalse kruiden overheen. Als laatste verdeel je er olijfolie over (ongeveer eetlepels).hussel alles met je handen door elkaar Zet het een half uurtje onder de grill.wel regelmatig even door scheppen of leg het op een plaat ,ook dat moet je dan regelmatig om scheppen maar je kan de groente gebruiken die je zelf lekker vindt

Als je in het bezit bent van een oven of barbecue met rooster, of van een gourmetstel, dan kan het ook daarmee. Het rooster van de oven of barbecue eerst bedekken met een laagje aluminiumfolie. Dan bij beide apparaten het plateau met olie invetten. De groente er in reepjes gesneden opleggen. Het rooster bovenin plaatsen. Halverwege het garingsproces de reepjes keren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100