Hoe maak ik Bowl zonder alcohol?

Voor een kerstlunch is mij gevraagd om het bejaardenspul Bowl te maken. Omdat ik zelf geen alcohol drink en het midden op de dag is, vind het ik het onnodig om er alcohol aan toe te voegen. Wat doe je er dan in ipv wijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn moeders oude versie voor de kinderen: met cassis.

Alcoholvrije wijn?

veel verschillende soorten fruit (appels, peren, banaan, kiwi, aardbei, meloen, etc, beetje kijken wat er te krijgen is, liefst vers). Dat allemaal in stukjes snijden van 1-3 cm3. Daaraan voeg je toe een fles spa rood, en een flesje aardbei-saus (ik bedoel deze: http://webwinkel.ah.nl/product/AH/3615/Hero+Tova+Tova+Aardbeiensaus ). Voor de zoetekouw (kauw?) eventueel een tweede flesje erbij doen. In principe is je bowl klaar. Nu nog koelen in de ijskast, afgedekt, anders verdwijnt alle prik. Voor de lekker op een warme dag (of als je veel gestookt hebt binnen) kun je er nog wat spa rood bij doen vlak voor je het opdient, maar pas op dat het gejheel niet te waterig wordt. Succes!

Bronnen:
mijn schoonmoeder

gewoon alle soorten blik fruit bijelkaar en je non alcohol bowl is klaar

Aanvulling op de eerdere antwoorden, door ook veel rood fruit te gebruiken en banaan is alcohol niet nodig. Probeer vooral ook vers fruit te verwerken, de bowl wordt daarmee erg veel lekkerder. Veel plezier

Het gemakkelijkste is blik fruit te gebruiken. Daar zit al sap bij in. Of iedereen dat lekker vindt is wat anders. Vers fruit heeft mijn voorkeur. Het is alleen wel heel veel werk. Je kunt inplaats van de wijn druivensap gebruiken of een ander soort sap.

Neem je verse vruchten waar soorten bij zitten zoals banaan, appel, peer bedruppel die dan met citroensap zodat ze niet bruin worden. Leg de vruchten die je wilt gebruiken( aardbeien, mandarijn, kersen, kiwi, ananas, banaan, appel, peer of combi daarvan) in een schaal en strooi er zo`n 4 scheppen suiker over. Laat dit intrekken op een koele plaats. Wel alufolie erover,anders is de geur weg. Vul op het laatst aan met appelsap, druivensap, appelcider of alcoholvrije wijn of een combinatie hiervan.Doe als je geen appelcider gebruikt mineraalwater met koolzuur of spuitwater erbij.

Met veel verschillende soorten vers fruit en i.p.v. wijn neem je een flesje versgeperst sap van AH (bijv aarbei-sinaasappel of banaan-sinaasappel) en een scheut spa rood (hiermee maak je het sprankelend) Eventueel nog op smaak brengen met wat extra suiker. Garneren met blaadjes munt. Dit geeft het een extra gezonde en chique uitstraling. Succes!

Mijn moeder maakte het altijd met vers fruit en limonade siroop

Lekkere bowl: Een blikje lychee's Verse druiven zonder pit Bananen in schijvjes gesneden Een blikje mandarijntjes zonder pit Gesneden meloen Aardbeien Stukjes mango/annanas Het sap van de blikjes voeg je toe! (wel even zeven) Je kan eventueel aanlengen met grenadine siroop/water.

Ingrediënten van Bowl ■druiven ■aardbeien ■galia meloen ■eventueel banaan ■kiwi ■bosbessen ■aalbessen(rode bessen) ■dubbelfris witte druif/ citroen of spa rood of spa apple of spa lemon/cactus Bereidingswijze van Bowl: Fruit wassen en in kleine ongeveer gelijke stukjes snijden. Spa of dubbelfris eroverschenken. De banaan maakt het wel wat troebel. Als je dit niet wilt, geen banaan toevoegen.

Bronnen:
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/dran...

Als je van zoet en bubbelig houdt, kun je er ook 'n fles 7-up bij kieperen, werkt prima...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100