Wat is de beste manier om champignons schoon te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als er weinig en los vuil op zit kun je champignons met een borsteltje schoonmaken. Zit er meer vuil op dan kun je ze rustig wassen met schoon water en daarna drogen met keukenpapier of iets dergelijks. Dat champignons zich volzuigen met water is namelijk een wijdverbreide fabel. Omdat ze van zichzelf wel veel vocht bevatten kun je ze eerst op een wat hoger vuur in weinig olie bakken om wat overtollig vocht te laten verdampen. Smaak verdwijnt daar niet mee want die zit niet in het water. Toegevoegd na 4 uur: Als paddestoelen wat langer in de winkel liggen kunnen ze ingedroogd raken. In dat geval zouden ze wat vocht kunnen opnemen maar het grootste deel van het spoelvocht wat je meeneemt is toch het aanhangend water. Ik heb Harold McGee, de wereldbekende kookgoeroe, er nog eens op nageslagen: "Kookboeken zeggen vaak dat u paddestoelen niet moet wassen, omdat ze dan doorweekt raken en smaak verliezen. Maar ze bestaan zowiezo al grotendeels uit water, en verliezen bij een korte spoelbeurt niet of nauwelijks smaak." Toegevoegd na 5 uur: En zelf de proef maar eens op de om genomen en vier grote (niet meer al te verse) champignons een kwartier in een bakje water geweekt. Voor het weken 77 gram en erna 82 gram. Het verschil met het van nature aanwezige vocht is dus niet noemenswaardig.

Bronnen:
http://eetschrijven.blogspot.nl/2006/08/cu...

Met een zacht borsteltje of een doekje afvegen.

Als je ze gaat koken kan je ze met water schoonmaken. Bij bakken gebruik je een borstel of stuk keukenrol. Dan mogen ze zich nl.niet met water volzuigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100