Nee, van kant-en-klare chocolademelk kan je geen kaas maken. Ik heb echter wel een recept voor chocoladekaas en die is er lekker op brood;
Chocoladekaas;
900 gr. kwark,
75 gr. blanke amandelen (in kleine stukjes hakken)
2 dl. crème fraiche,
1 reep pure chocolade, gesmolten,
snufje zout,100 gr. suiker,
1 zakje vanillesuiker,
reep chocolade, geschaafd.
Leg een kaasddoek over een zeef.
Schep de kwark erin en laat hem 8 uur uitlekken.
Knijp de doek dan voorzichtig uit. om het resterende vocht eruit te halen.
Schep de kwark uit de doek in een kom. meng met de amandelen, crème fraîche, gesmolten chocolade, zout, suiker en vanillesuiker.
Leg de kaasdoek weer in de zeef en schep het kwarkmengsel erin.
Dek af en laat de zeef op een kom 4 uur uitlekken.
Keer het kwarkmengsel voorzichtig terwijl het nog in de zeef zit en haal de kaasdoek er vanaf.
Bestrooi de chocoladekaas met geschaafde chocolade.
Zo heb je chocoladekaas en die is echt lekker op brood.
Eigenlijk is het dus verse kaas, gemaakt met chocolade.
Het bevat inder cal. dan 'gewone' kaas en het levert bovendien omega 3 vetzuren.
Het is dus eigenlijk het principe van cheese cake en je zult hem niet zo in plakjes als kaas kunen snijden, maar wel op brood kunnen smeren. Letterlijk dus 'smeerkaas'maar dan anders. (^0^)