Kun je als er iets schift dat nog redden of moet je helemaal opnieuw beginnen?Ik wil chocomousse maken , recept van roger van Damme.

in het recept van roger van damme staat dat ik de mousse op het laatste moet opkloppen ( voor lucht) , hij zegt er bij let op dat je de snelheid niet te hoog zet anders shift heel de mousse. Nu hoe moet ik zien ofdat ik voldoende geklopd heb ? En mocht ik teveel geklopd hebben en het shift , kan ik dat dan op één of andere manier nog recht trekken ?

Toegevoegd na 36 seconden:
http://www.njam.tv/recepten/rolbiscuit-met-chocolademousse

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij zegt niet dat je de snelheid niet te hoog zet, maar de temperatuur van de mousse moet niet te hoog worden, tot 60 graden ongeveer. Dus je fornuispit niet op hoog zetten, maar halfhoog. In plaats van blenderen kun je het ook met de hand doorkloppen(voorzichtig) Toegevoegd na 50 minuten: en vooral niet te hard kloppen als je deroom bij de chocolade doet, want dan sla je de lucht eruit, en dan is het geen lekkere luchtige mousse meer, maar een soort vla

heb naar de video gekeken en vind dat hij het goed uitlegt maar hij heeft het over de mousse als hij uit de koeling komt dat klopt hij 1 minuut op een lage stand voor de lucht er in te brengen,als je dat op een te hoge stand en te lang doet dan verandert alles in boter of de schift zoals hij het zegt,en dan kan je beter opnieuw beginnen want dat krijg je niet meer goed want de hoofdbestand is room. lijkt mij heerlijk en niet echt moeilijk ga het ook proberen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100